Mi a xilit?

A xilit, vagy más néven nyírfacukor, a hagyományos cukor természetes és kiváló alternatívája, hiszen lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaz. Ez a pozitív tulajdonságokkal rendelkező édesítőszer már Napóleon kora óta ismert. Fogyasztása ajánlott az egészséges étrendet követőknek, a paleolit diéta szerint étkezőknek, kismamáknak, fogyókúrázóknak, pcos-betegségben szenvedőknek, továbbá kiváló választás a candida diéta során is. A xilit egy olyan természetes édesítőszer, amelyet zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálhatunk. Teljesen biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait egyaránt.

xilit

A xilitet a nyírfának a rostjaiban található anyagból állítják elő. Rengeteg előnye van a cukorral szemben: szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál. Glikémiás indexe rendkívül alacsony, így emésztése hosszan tartó, vagyis csak nagyon lassan szívódik fel a szervezetben, aminek köszönhetően nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, erősíti a jóllakottság-érzést és csökkenti az étel utáni vágyat is. Ezért van az, hogy a cukorbetegségben szenvedők és a fogyókúrázók is előszeretettel alkalmazzák. Számos kutatás bizonyítja, hogy hatékony a cukorfüggőség leküzdésében is. Emellett kellemes, hűs érzést biztosít: ez lúgosító hatásának köszönhető. Azzal, hogy semlegesíti a savas közeget, megszünteti a Candida gomba táplálékát, így e betegség gyógyításában is jelentős szerepet játszik.

A xilitet rendkívül sok egészségügyi jellegű termékben használják, találkozhatunk vele rágógumikban, cukorkákban, fogkrémekben, valamint orrüreg-öblítő szerek és orrspray formájában is. A cukrot teljes mértékben helyettesíthetjük vele, hiszen nagyon hasonlóan viselkedik a két anyag, másrészt ennek szerkezete sokkal stabilabb, így sokkal jobban viseli a hevítést, szerkezete nem bomlik szét. Sok természetes formában előforduló cukorhelyettesítő a cukoralkoholok egyik osztályába, a poliolok közé tartozik.

A poliolok, ahogy azt nevük is mutatja, több szénatomot tartalmaznak. A cukoralkoholok, mint például a szorbitol és mannitol, hat szénatomos szerkezetűek. A xilit szerkezete pedig öt szénatomos, ennek köszönhetően egyedülálló és kifejezetten hatékonyan alkalmazható számos egészségügyi probléma megelőzésében és kezelésében.

Védelem a fogszuvasodás ellen is

A hagyományos cukor rendszeres fogyasztása elősegíti a fogszuvasodás, valamint a fogak károsodásának kialakulását, azonban a xilit fogyasztás teljesen ellenkező hatást fejt ki. A szájban megtalálható baktériumok nem képesek a cukor-alkoholt savvá alakítani, amely létfontosságú lenne a baktériumok életben maradásához, így energia nélkül elpusztulnak. Vagyis a fogaink nem károsodnak. A nyírfacukor rendszeres fogyasztása tehát nem csupán a fogszuvasodás megelőzésében nyújt segítséget, hanem a szájflóra megőrzése és javítása területén is fontos szerepet játszik.

Édesítőszerek ITT

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!