A Candida, a cukor és a természetes édesítőszerek

A cukrot szervezetünk már a szájban el kezdi átalakítani. A szájban levő baktériumok felveszik a szénhidrátot és a feldolgozás során sav képződik melléktermékként. Ez a sav a szájban is nagyon sok gondot okozhat: többek között a fogszuvasodás kiváltó oka lehet. Azonban tovább haladva a bélcsatornában ezek a baktériumok ugyancsak megjelennek és ugyanúgy szénhidrátot vesznek fel: a Candida is jórészt szénhidráttal táplálkozik. Minél több cukrot fogyasztunk tehát, annál több lehetőséget adunk a Candida elszaporodásának.

xilit

Miben más a xilit? A xilit már a szájban megjelenő baktériumok számára sem nyújt tápanyagot, mivel más cukrokkal ellentétben nem hat szénatomból épül fel, hanem csak ötből, aminek következtében sokkal stabilabb a szerkezete, így ezek a baktériumok nem képesek lebontani. A Candida gomba számára sem szolgál tápanyagként, ezért nemcsak, hogy nem szaporodik általa a gomba, de mivel nem is talál magának táplálékot, így pusztulásnak indul.

Egy recept Candidásoknak - illatos joghurtleves

2 személyre egy pohár joghurt elegendő lesz. A joghurtot lehűtjük és egy tálban simára keverjük. 1 nagyobb uborkát belereszelünk a simára kevert joghurtba. Egy-egy csokor kaprot és mentát apróra vágunk és hozzáadjuk a joghurtos uborkához. Hozzákeverünk néhány borsikafüvet és szójaszót ízlés szerint, majd két gerezd fokhagymát szétnyomkodva. Sózzuk, borsozzuk és mentával díszítve tálaljuk.

A Candida betegeknek sem kell unalmasan étkezniük, számos receptet találhatunk a neten, melyet a betegség kezelése során is fogyaszthatunk és mégis nagyon ízletes és különleges fogások.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!